Projecció Pel·lícula - Dijous 29 d’Abril a les 21.30 hores. a l' Auditori de l’Ateneu de Banyoles

Red Road
Direcció i guió: Andrea Arnold
Primer film que es roda sota la curiosa tècnica Advance Party, en la qual tres realitzadors escriuen un guió que té els mateixos personatges com a protagonistes. La història ha de transcórrer a Escòcia però els directors poden escollir en quin punt geogràfic viuen els personatges, quin és el seu rol social o la seva procedència, la seva relació entre ells, etc... A cada una de les tres pel·lícules seran sempre els mateixos actors els que interpretaran els mateixos personatges.

El torn inicial li ha tocat al director Andrea Arnold que ha escollit per a la seva Red road una història en la qual la videovigilàngia i el Gran Germà tenen tot el protagonisme. El paper principal és per a una vigilant de seguretat (Kate Dickie) que controla amb les seves càmeres bona part de la ciutat de Glasgow. Ella escull cada dia quin punt de vista li interessa més controlar dels seus ciutadans.
El film ens endinsa en la curiositat humana d'espiar la vida privada dels nostres veïns, a la vegada que també espiem a aquesta vigilant de seguretat que porta una vida ben curiosa.
Red Road va conseguir el Premi del Jurat de Cannes 2006 i el Premi Fipresci i del Jurat al Festival de Cinema de Miami 2007.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CICLE DE RELATS VIRTUALS: Relat 1